Tegenstellingen in Teams: dynamiek of dynamiet!

Als leidinggevende, (HR-)adviseur of ondernemer wil je graag het beste uit jezelf en je team halen. In deze turbulente tijd, waarin veel oude zekerheden verdwijnen, is de verandervaardigheid van je team belangrijk. Juist de tegenstellingen in het team kunnen die verandervaardigheid maken of breken. Hoe zorg je dat de mensen de gewenste beweging gaan maken?

Mensen zijn gevoelig voor wat de heersende overtuiging of cultuur is in de groep. Er is vaak een grote mate van aanpassing. Onderlinge verschillen en tegenstellingen binnen een team  kunnen vaak leiden tot een  ongewenste ontplofbare situatie.  Het is juist de uitdaging  om de dynamiek van deze verschillen te onderzoeken en ruimte te bieden om tot een dynamisch en bloeiend team te komen.   

Met onze eigentijdse veranderaanpak laten we teamleden in circusspeloefeningen ervaren hoe ze tegenstellingen in hun team kunnen benutten voor een positieve dynamiek.

Een programma op maat is mogelijk vanaf een halve dag tot een compleet verandertraject. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Quotes van deelnemers:

"Wat is het heerlijk dat ik onzichtbaar mag zijn!” Dat je niks hoeft en jezelf mag zijn. Dat kan in een divers team, waarin anderen zichtbaar zijn en daar weer van genieten."

"Ik heb hier energie van gekregen. Vanochtend was ik moe en ik ga met meer energie weg.”

"Wat we hier ervaren hebben over de dynamiek van tegenstellingen is interessant bij werving van personeel. Er wordt vaak gezocht naar mensen die hetzelfde zijn, maar je ervaart hier de meerwaarde van diversiteit.”